Bättre sent än aldrig

Det verkar som om det alltid är någonting med fönster. Senast skrev jag om hur vi var på gång att byta fönster på vårt hus, till effektiva och billiga PVC-fönster. Nu är det ett annat fönster som vi tvingats byta – vindrutan på bilen. Den är ju också en sorts fönster, och minst lika viktig som fönstren på huset – eller mer! Vindrutan har vi egentligen behövt fixa ett tag nu, den fick en spricka för ett halvår sedan. Inte en jättestor spricka, men ändå en spricka. Eftersom vindrutan inte gick sönder och det fortfarande gick bra att se ut så lät vi det bero. Vi vet, det var dumt av oss, sådana saker ska ju fixas så snabbt som möjligt. Men vi kom oss helt enkelt inte för att göra det!

Vi hade först lite förhoppningar om att det skulle gå att reparera vindrutan i stället för att byta den. Men det visade sig att sprickan var så pass allvarlig att det bara var att byta ut hela rasket. Inte mer med den saken, det är ju lika bra att få det hela gjort ordentligt när man ändå är igång, eller hur? Det kostade heller inte så mycket som vi trodde det skulle göra tack att vi har en bra försäkring. Sedan så blev det ännu bättra av att företaget vi anlitade, Ryds Bilglas, glatt erbjöd oss en lånebil under tiden då de bytte rutan. Bytet tog nu inte så lång tid, bara några timmar, men det var ändå trevligt att ha en lånebil under tiden så att man kunde utföra diverse ärenden och sådant.

rys bilglas

Fastän det var sprickan som gjorde att vi till slut bytte vindruta så var det hög tid i vilket fall. Vindrutan var överlag gammal och lite småsliten, någonting som kan innebära en betydande risk. En sliten vindruta gör att sikten blir sämre vilket då ökar riskerna för olyckor. Sprickan sedan gjorde naturligtvis inte saken bättre och det är egentligen vansinne att vi körde i ett halvår med en vindruta med spricka i!

Vi ser också detta ofta, att folk kör omkring i bilar med sprickor eller stenskott i vindrutorna. Frågan är om de inser hur mycket av en trafikfara det gör dem till, eller om de tänker att ”ser man bara ut genom vindrutan så räcker det”? För det gör det inte och därför skulle vi vilja uppmana alla bilägare att ta en titt på sina vindrutor. Kanske är det dags att byta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *