Dans

Jag har alltid varit fascinerad av dans. Faktiskt så mycket att jag själv höll på en del med breakdance när jag var yngre. Det handlar ju om mycket styrka, smidighet och att kunna kontrollera kroppen, och det är precis det jag tycker är viktigt i träning. Därför föll det sig ganska naturligt att jag började prova på en del breakdance-moves, och upptäckte att jag faktiskt hade en viss talang för det. Fast mer än så blev det aldrig, men jag inspireras fortfarande av breakdance i min träning och jag tycker fortfarande om att titta på det. Som det här till exempel.

Men det är inte bara breakdance jag gillar utan jag tycker även om att titta på annan dans som utmanar kroppen, som till exempel balett som jag tycker är en fantastiskt vacker form av dans. Balett är så graciöst och dansarna får det att se så himla enkelt ut, som om de inte ansträngde sig alls. Det är också väldigt vacker musik i balett, och det gör mycket för hela känslan.

En balett som jag tycker extra mycket om att titta på är Tale of Beatrix Potter som alltid gick på teve runt jul förr om åren och som vi nu har på DVD och ser på julafton varje år. Det är alltså Beatrix Potters sagodjur som dansar balett, och min favorit är helt klart grodan. Det är väldigt fascinerande hur högt han kan hoppa, och i groddräkt dessutom. Det är en vacker film som visar hur mycket vårt kroppsspråk kan göra eftersom det bara är musik i filmen och inget tal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *