Inspiration från utlandet

Det bästa jag vet är att kombinera inredning med inspiration och idéer från utlandet. Just trädgården är annars så svår att få en utlandskänsla i eftersom vi bor i kalla Sverige och det är sällan som växterna klarar av vårt hårda klimat. Däremot har jag nu lärt mig att det går att inreda på andra sätt, sätt som gör att man ändå får en känsla av utlandet. Du behöver inte ha palmer och liknande klyschigt material för att få det att se ut och kännas som utland. Däremot kan du med hjälp av dina utemöbler få ett riktigt snyggt uterum med exempelvis medelhavskänsla.

När det gäller växter som klarar svenskt klimat samt ger en känsla av utland så är alla citrus och olivträd bra val. Dessa kan du även låta övervintra i ett kallförråd i mörker eller inomhus för den delen. Vissa har klarat att plantera dessa träd ute men eftersom vissa zoner är alldeles för kallas å skulle inte jag rekommendera det åtminstone. Sedan finns det gott om snygga gräs som du kan plantera, högt gräs är sådant som verkligen ger en känsla av utomlands.

När det kommer till utemöbler så har jag valt rottingmöbler i konstrotting från Trademax, det ger en klar känsla av en varm lounge på en balkong i Grekland. Glöm dina vanliga trämöbler med fällbara ryggar och tänk mer fasta möbler med loungekänsla. Varför man ska välja konstrotting enligt mig är att det håller väldigt hög kvalité och blir inte lika lätt förstört som många andra möbler. Underhåller är minimalt på denna trädgårdsgrupp som jag beställde. Dynorna tar jag såklart in på kvällen.

Ett tredje att tänka på när du inreder din uteplats med semesterkänsla är att satsa på belysning som påminner om de där mörka kvällarna nära ekvatorn. Jag själv gillar de snygga rislamporna som är som små klot och hänger över trädgårdsgruppen. Det blir den ultimata mysfaktorn. Jag hittade en mysig bild som påminner mig lite om det jag har i huvudet, fast ännu mer färgglatt än vad jag törs! Skulle vara häftigt att ha sådana rosa träd på uteplatsen men vet inte om det funkar med det svenska klimatet, värt att kolla upp dock.

balkong utomlands

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *