Mad Men

Jag har ganska nyligen börjat titta på tv-serien Mad Men. Ja, jag vet att den har funnits ett tag, men jag har helt enkelt inte tid att sitta och titta på teve och följa serier, så jag ser när jag har tid och lust och då blir det oftast något på Netflix. Nu har jag som sagt börjat titta på den här serien, och jag gillar den skarpt! Serien handlar om den amerikanska reklambranschen på 60-talet, och det verkar ju minst sagt vara en rolig och spännande bransch. Och svår också, för den delen.

Det är roligt att se alla kläderna tycker jag, hur propert och stiligt allt var då. Även om jag själv inte skulle trivas med att gå runt i kostym varje dag så är det ändå lite tråkigt att det modet försvann. Det var ju kostym som gällde även på fritiden, fast då i form av en lite mer avslappnad blazer. Och kvinnorna var ju också väldigt eleganta med sina klänningar och kjolar. För att inte tala om de snygga bilarna som de körde på den tiden. Allt var ju liksom stiligt och elegant. Det var lite mer klass då.

Fast å andra sidan var det ju mycket som inte var bra på den tiden också, som till exempel synen på mörkhyade och att det var så långt ifrån ett jämställt samhälle som man kan komma. Men det är som sagt en bra serie och jag rekommenderar er att se den. Det finns sju säsonger och jag är på den fjärde nu. Så om ni redan har sett den så får ni inte avslöja något för mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *