Om min blogg

Ciao! Come stai? Mi chiamo Davide. Eller på svenska: Hej! Hur mår ni? Jag heter Davide. Som ni kanske har listat ut så kommer jag från Italien, och då närmare bestämt från den italienska ön Capri. Jag hittade kärleken här i Sverige och nu har jag bott här i många år. Det kan dock hända att jag skriver något ord tokigt eller så, men det får ni leva med.

Det här är alltså min blogg och här skriver jag om lite allt möjligt. Jag älskar kultur, som konst, film, musik, dans och teater, så det blir det mycket av här i bloggen. Jag tränar också en hel del och tycker om att både inspirera och att dela med mig av tips. Lite Italien blir det förstås också, för även om jag ser mig själv som svensk så går de italienska ränderna aldrig ur och Italien kommer alltid att vara nummer ett i mitt hjärta.

Som alla andra italienare (ja, nästan faktiskt) så älskar jag god mat och gott vin. Vi växer liksom upp med det i blodet. Vi lagar mat från grunden med råvaror av kvalitet, och vi vet också hur man njuter av maten och av vinet. Vi är livsnjutare helt enkelt, men samtidigt väldigt drivna och arbetar hårt, och min filosofi kring livet är också något som lyser igenom här i bloggen.

Jag bor tillsammans med min fru Camilla och våra två barn Angeline och Marcello i ett hus, och som husägare finns det alltid något att göra. Jag driver ett hotell och en italiensk restaurang och det tar förstås mycket av min tid, och samtidigt gör jag mitt bästa för att vara en bra pappa och make, men jag gillar att ha många bollar i luften och jag stormtrivs med mitt liv.

Välkommen att hänga med in i min vardag!