Pizza

Det här vore inte en blogg av en italienare om jag inte förklarade min kärlek till pizza. Och nu pratar jag inte om den så kallade ”svenska” pizzan som är den som ni är vana att få från pizzerian, utan om äkta pizza som är bakad på rätt sätt och av kvalitetsråvaror. Pizza är nämligen inte skräpmat, och det är inte heller snabbmat. En äkta pizza bakas på en deg som först ska jäsa i två timmar och sedan i ytterligare sju timmar, och den tillagas i en vedugn som håller mellan 400 och 500 grader. Den har höga kanter och tunn botten och den är så långt ifrån strimlad skinka och burkchampinjoner som man kan komma.

pizza

När vi flyttade till det här huset från vårt förra hus hade jag som krav att vi skulle bygga en vedugn, och det är enligt mig det bästa vi har gjort. Köket är verkligen hemmets hjärta, och den varma och trivsamma vedugnen förkroppsligar detta. Jag har verkligen saknat att kunna laga riktig italiensk mat hemma, och jag är så glad att jag kan göra det nu. Jag driver ju också en italiensk restaurang så det har väl inte gått någon direkt nöd på mig, men det är som sagt härligt att kunna laga mat på riktigt i mitt eget hem också.

Om ni inte har smakat äkta italiensk pizza så tycker jag absolut att ni ska göra det. Det är en smakupplevelse utöver det vanliga, och när ni väl har provat en riktig pizza så kommer ni inte att vilja gå tillbaka till skräpmaten! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *