Stora trädgårdsplaner inför sommaren

Vad är det värsta med att bo här i Sverige? Det är nog den svenska vintern även om jag måste erkänna att jag börjat vänja mig. Jag till och med tycker att den har sina poänger. Men fortfarande så är den lite för kall och mörk för mig. Om några år så tror jag dock att jag kan ha kommit att ändra mig ännu mer på den punkten och faktiskt gilla den. Än så länge så är jag dock glad att det nu börjar våras och i år har vi stora planer för huset. Eller, rättare sagt: stora planer för trädgården. Den är fin som den är, men bra kan bli bättre och vi har flera idéer som vi bollar med. En sak är dock nästan säker: vi kommer att anlägga en damm i den!

Vatten i trädgården
En damm? Japp, en damm. Vi känner att en damm skulle kunna ge en distinkt karaktär åt trädgården och ta den till helt nya höjder. Vi har börjat kolla närmare på dammar från Wexthuset, och det måste vi säga – det finns mycket att välja mellan. Dammen kommer inte bara att bli en damm, även om det skulle bli väldigt snyggt, speciellt med en snygg stensättning runt. Den kommer också att få en fontän och belysning för lite festligare tillfällen – eller när vi helt enkelt känner för det. Men det är mycket kvar att planera och än så länge är det inte riktigt läge att börja. Storlek och form på dammen är någonting som vi livligt diskuterar och helt 100 % överens är vi inte ännu – men nästan!

Damm med stensättning.

Ungefär en sådan här stensättning vill vi satsa på.


Mycket jobb
Det kommer nog att dröja till semestern innan vi drar igång med att bygga dammen, eftersom det är ett så pass hårt jobb som tar en hel del tid. Under semestern så kommer vi inte att behöva stressa, utan det får ta den tid det tar. Fel i dammanläggningen är någonting som, såvitt vi förstår, kan göra den näst intill obrukbar, och det vore ju inte så kul. Om någonting är värt att göras, så är det värt att göras ordentligt, det är vår filosofi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *